Casa Lina

Turisme rural

Turisme i esport: Mitja Marató de Les Valls

El proper dia 1 de febrer, a les 10h, es celebra a Les Valls la 27ª Mitja Marató de la Vall de Segó. Enguany l’eixida i l’arribada serà a Benifairó de Les Valls. Esta cursa és l’esdeveniment esportiu més imortant de la regió, i cada any convoca entre 600 i 700 atletes a la nostra comarca. Magradaria aprofitar aquest fet per a tractar de posar de manifest les grans possibilitats i els grans vincles que hi han entre l’esport i el turisme.

Per a començar, hi ha que tindre en compte el potencial de convocatòria que tenen els esdeveniments esportius. Ja no només per l’arribada d’atletes o demés esportistes segons siga el domini, sinó també pels acompanyants, generalment familiars, i espectadors i seguidors de l’esport en qüestió. Açò multiplica la xifra inicial. En el nostre cas, la Mitja Marató de Les Valls, s’espera que congregue a Benifairó a unes 1200-1500 persones. Tinguent en compte que el poble té 1900 ànimes, podem imaginar l’impacte que açò suposa.

Ara bé. gestionar aquest impacte suposa una gran responsabilitat. Una massiva afluència pot tindre un efecte negatiu si no es canalitza adequadament. Pot suposar una invasió, i generar més problemes que avantatges. Per contra, pot tindre un efecte molt positiu si es fa correctament. Es per això que és molt important analitzar la relació entre ambdues disciplines, l’esport i el turisme. I intentar ensamblar-les de manera que es complementen i s’ajuden, i afavoreixque el desenvolupament general del poble.

Ho anem a analitzar per dos llocs diferents. Primer anem a resaltar la importància de l’entorn en la pràctica esportiva. Per a una correcta preparació física es fonamental disposar de les condicions òptimes. Sinó els efectes poden ser molt negatius: lesions, accidents, conflictes amb altres practicants, deixadesa, … En el cas de l’atletisme, al ser bàsicament una activitat que es practica a l’aire lliure requereix de bones vies per entrenar, sense massa tràfic i on l’atleta es senta protegit. La puresa de l’aire es altre factor a tenir en compte.  També és molt important l’entorn paisagístic, doncs és més agradable i motivador estar envoltat de belles imatges que de llocs desagradables, i no obliden que l’esport és un esforç i com a tal la motivació es molt rellevant. En totes aquestes premises Les Valls poden jugar un paper, doncs disposen en abundància de les condicions anteriorment descrites.

Per altra banda están els familiars i espectadors. Aquestos son participants pasius de l’esdeveniment. Per tant van a estar una gran part de la cursa ociosos. És este oci el que hi ha que canalitzar de bona manera, doncs si no es fa es corre el rics de que resten quets sense aprofitar de les possibilitats del poble i de la zona i per tant no col·laboren al desenvolupament local, ni facen una bona promoció de la vila. I la millor publicitat és la que fa u mateix de ròpia iniciativa i lliurement. Deuria ser vist aquesta cursa com una oprtunitat per mostrar el poble als forastrs. Deuria vestir-se de gala el poble per a l’ocasió. Promocionar els seus llocs rellevants i monumentals, obrir els seus museus. Deuria oferir diverses activitats als visitants per a que ocupen el seu temps a l’espera de que el corredor arribe, el que suposa unes dos hores d’espera.

L’esport és una activitat lloable, que va erfectament amb els valors de respecte, esforç, tolerància, superació i descobriment que des de l’associació Vall de Segó Turisme Rural, aixi com de la Mancomunitat de Les Valls, l’Ajuntament de Benifairó de Les Valls i el Club d’atletisme Vall de Segó pregonem i practiquem. És per açò que vos proposen la nostra col·laboració amb una sèrie d’actes que hem pensat per a enriquir la Mitja Marató de la Vall de Segó, i al mateix temps vos demanem la vostra col·laboració per poder dur a bon port estos mateixos actes.

 

 

Anuncios

Información

Esta entrada fue publicada el 14 enero, 2017 por en Sin categoría.

Navegación

A %d blogueros les gusta esto: